PROTIV POVEĆANJA CIJENE DODATNOG ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA

UMIROVLJENIČKA DEMOKRATSKA UNIJA PROTIV POVEĆANJA CIJENE DODATNOG ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA

Ministar zdravlja Dario Nakić sa svojim suradnicima povećao je cijene police dopunskog osiguranja ne pokušavajući se dogovoriti sa osjetljivom populacijom poput umirovljenika i socijalno obespravljenih građana .

Budući da ga je i prije bilo, već smo predložili da se osnuje Nacionalno vijeće za umirovljenike i starije osobe, koje je trebalo razmatrati sva pitanja za umirovljenike i nezaposlene osobe, no odjeka nije bilo, a vidi se ni prijedloga koje smo poslali JER TO VIJEĆE BI TREBALO SAČINJAVATI NE SAMO UMIROVLJENIČKE STRANKE KOJE SU PARLAMENTARNE NEGO I JEDAN DIO STRANAKA IZVAN PARLAMENTA .

Gospodin Dario Nakić najavio je da će sa 1.svibnjem povećati sadašnju cijenu sa 70 kn na 89 kn. Da li se je dotični ministar zapitao …kakva su njegova primanja i primanja umirovljenika ,socijale  i ljudi koji su bez posla ,a potrebna im je zdravstvena usluga  i imaju li oni tih 19 kn koji kad bi preračunali dobro bi im došlo za četiri dana za kruh i mlijeko …ministar vjerojatno ne zna kako je to živjeti sa 20 kn mjesečno da si mogu kupiti bar osnovno ..kruh i mlijeko , a da ne pričamo kolika su primanja umirovljenika i kako poslije plaćenih režija ..koje jedino oni podmiruju na vrijeme i malo ima umirovljenika sa OVRHAMA ..dok gledajući populaciju onih koji imaju zaduženi su kao Grčka !!!!

“Ako se poveća polica osiguranja mislim da će umirovljenici napokon srediti redove i kazniti na izborima ljude koji su socijalno neosjetljivi !!!!!!!”-izjavio je prvi potpredsjednik UDU i županijski predsjednik Ž.O. SMŽ Boris Mioković.